nieuws

16 okt 2007, 10:10

Groningse zakenvrouwen genomineerd

Na een primeur in 2006, wordt ook dit jaar weer een Women in Business georganiseerd en wel op 22 oktober in Martiniplaza te Groningen. Deze editie wordt voor het eerst gecombineerd met een voor Noord Nederland unieke verkiezing van de ‘Zakenvrouw van het Noorden 2007’.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het aantal door vrouwen bezette banen in Noord-Nederland stijgt de laatste jaren vooral in de commerciële sector.

Maar hoewel de zakenvrouw in Noord-Nederland al lang geen uniek fenomeen meer is, speelt ze in de belangrijke beslisorganen nog steeds een bescheiden rol. Tijdens Women in Business speelt de succesvolle zakenvrouw de Hoofdrol.

Netwerkevent

Women in Business (WiB) is een netwerk evenement waarbij op zeer onderhoudende wijze aandacht wordt besteed aan de succesvolle zakenvrouw en aan de positieve beeldvorming rondom het begrip diversiteit in het algemeen. Bij de eerste editie kwamen toponderneemster Annemarie van Gaal en inmiddels minister van integratie Ella Vogelaar aan het woord om te vertellen over hun ervaringen met het begrip ‘diversiteit’.

Dit jaar vertellen Zakenvrouw van het jaar: “Marlies Dekkers” en de enige vrouwelijke partner bij Boer & Croon Strategy and Management Group; Nicole Edelenbos over hun ervaringen als zakenvrouw in een wereld waar voornamelijk mannen de leiding hebben.

Genomineerden

Met de verkiezing ‘Zakenvrouw van het Noorden 2007’ speelt Women in Business dit jaar, nog meer in op de succesvolle zakenvrouwen binnen het Noordelijke bedrijfsleven. Voor deze Prijs was de organisatie op zoek naar vrouwen die een voorbeeldfunctie vervullen in hun dagelijks werk, netwerk, omgeving of maatschappij in het algemeen.

De deskundige jury stond afgelopen maanden voor de moeilijke taak om uit een groot aantal zeer geschikte kandidates, drie genomineerden te selecteren. Na een grondige procedure is de jury erin geslaagd drie uitstekende kanshebsters voor te dragen:

- Anneke Mossou: Algemeen Directeur Thuiszorg Groningen

- Haskia Kramer: Directeur Reisorganisatie Internoord

- Alice Wösten-Kreeft: Directeur HanzeConnect

Deze drie dames presenteren zich 22 oktober tijdens Women in Business 2007 en dezelfde avond wordt duidelijk wie zich het komende jaar ‘Zakenvrouw van het Noorden’ mag noemen.