nieuws

06 jul 2000, 00:12

Groningse vrouw (28) bekent moord op baby

De 28-jarige vrouw uit Harkstede die twee weken geleden door de Groninger politie werd aangehouden op verdenking van het doden van haar pasgeboren baby, heeft bekend het jongetje te hebben gedood. Dat heeft de politie bekend gemaakt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het motief was vrees voor de ontdekking van haar zwangerschap en de bevalling
De vrouw meldde zich in het weekend van 17 juni op aanraden van een vervangend arts met klachten bij een gynaecoloog in het ziekenhuis. Bij dit onderzoek werd door de arts vastgesteld dat de vrouw zeer recent moest zijn bevallen. Hierop waarschuwde hij de politie. Toen de politie bij de woning van de vrouw polshoogte ging nemen, werd het overschot van de pasgeboren baby gevonden. Na sectie concludeerde de politie dat het kind levend ter wereld was gekomen en vervolgens door misdrijf om het leven is gebracht.
De vrouw, die door de rechter-commissaris in bewaring is gesteld, wordt vastgehouden op een speciale vrouwenafdeling van een Huis van Bewaring. Er wordt voor de vrouw een hulpverleningstraject in werking gesteld zodra het politieonderzoek is afgerond. Naar verwachting kan het onderzoek binnen enkele dagen worden afgesloten.