nieuws

21 jan 2002, 00:12

Groningse voetballer (25) slaat vrouwelijke supporter van zich af

Een voetbalwedstrijd in Muntendam is gistermiddag volledig uit de hand gelopen. Dat leidde tot comedy-caper achtige taferelen op het voetbalveld, voetballers en supporters die in een kluwen het veld over rolden en een aanval van een voetballer op een vrouwelijke supporter.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Tijdens een voetbalwedstrijd tussen elftallen van de voetbalverenigingen Muntendam en Hoogeveen op het sportpark aan de Zuiderstraat in Muntendam is gistermiddag een 45-jarige vrouw uit Hoogeveen mishandeld. Tegen het einde van de wedstrijd beging een speler van Muntendam een overtreding ten opzichte van een speler van Hoogeveen.
Een zevental supporters van Hoogeveen wond zich daar zo over op dat ze samen het veld oprenden en spelers van Muntendam te lijf wilden. Het slachtoffer zou daarbij volgens getuigen met een tas om haar heen hebben geslagen waarna ze door een 25-jarige speler van Muntendam in het gezicht werd geslagen.
Daarop ontstond een worsteling tussen meerdere personen waarbij over en weer werd geduwd en getrokken. Met behulp van meerdere mensen konden de partijen worden gescheiden. De Hoogeveense waarschuwde de politie en deed aangifte van mishandeling. De politie stelt een nader onderzoek in. De 25-jarige voetballer moet nog worden gehoord.