nieuws

25 jul 2017, 10:10

Groningse villa van Arjen Robben wordt te groot

Groningse villa van Arjen Robben wordt te groot

Het huis dat Arjen Robben aan de Verlengde Hereweg 177a wil bouwen, wordt iets te groot. Althans: het ontwerp valt nu niet binnen het bestemmingsplan. Dat bevestigt een woordvoerder van de gemeente Groningen dinsdag.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Robben kocht in 2014 een perceel in de wijk Helpman voor iets meer dan 1,1 miljoen euro. Het jaren-70 huis dat daar op stond, liet hij slopen. De voetballer heeft nu grootse plannen voor een nieuwe villa met een zwembad en een ontspanningsruimte.

Maar de beoogde oppervlakte van het pand valt buiten de grenzen van het bestemmingsplan. Volgens de gemeente gebeurt het vaker dat de bouwplannen niet binnen de regels vallen.

De gemeente gaat nu kijken of het huidige bestemmingsplan kan worden aangepast of dat Arjen Robben het ontwerp van zijn villa moet laten veranderen. Dat is precies de gang van zaken zoals die voor iedereen geldt.

Het huis wordt volgens het Dagblad van het Noorden 225 vierkante meter groot, maar daar vallen de bijgebouwen niet onder. In totaal heeft Robben een perceel van 3500 vierkante meter.