nieuws

21 dec 2009, 21:09

Groningse vader en zoon veroordeeld wegens doodsteken uit wraak van 34-jarige man

Een vader en zoon uit Groningen zijn maandag door de rechtbank veroordeeld tot 15 jaar celstraf. Klaas H. (53) en Randy H. (28) hebben volgens de rechter in juni de 34-jarige Jan Zuidema in het Groningse café Bina doodgestoken.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De steekpartij gebeurde aan de Ripperdalaan in de stad. Volgens de rechtbank hield Klaas H. het slachtoffer in een wurggreep , terwijl zijn zoon op de man instak. Jan Zuidema werd in totaal tien keer gestoken in zijn rug, zij en been. Naast het lichaam werden door de politie een schroevendraaier en Stanleymes gevonden. Ook werd in een put buiten het café een knipmes
 angetroffen met bloedsporen van het slachtoffer.

De steekpartij was mogelijk een wraakactie. Jan Zuidema werd in 2003 veroordeeld voor het neersteken van onder andere Randy H. Een derde verdachte kreeg drie jaar celstraf opgelegd, omdat hij tijdens de steekpartij het slachtoffer meerdere keren tegen het hoofd had geschopt.

Een man die bij een eerdere vechtpartij het slachtoffer had geschopt en geslagen, kreeg door de rechtbank dezelfde straf opgelegd als dat hij al in voorarrest had doorgebracht.