nieuws

20 nov 2002, 00:12

Groningse vacaturerunners op zoek naar verborgen werk

De gemeente Groningen zet vacaturerunners in die op zoek gaan naar verborgen vacatures bij bedrijven. De runners rijden vanaf woensdag op scooters door de stad om etalageruiten en mededelingenborden te inspecteren op beschikbare banen voor werklozen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De vacaturerunners gaan op zoek naar vacatures die nog niet eerder via een krant, internet of uitzendbureau aan werkzoekenden zijn aangeboden. Een woordvoerder van de gemeente schat dat het om zo’n honderd beschikbare banen per week gaat.
De opgespoorde vacatures moeten een deel van de werkloosheid in de oude wijken in Groningen wegnemen. In deze wijken, waaronder de Oosterparkwijk, wonen meer dan vierduizend werklozen. Dit is meer dan 40 procent van het totaal aantal werklozen in de stad . Vacatures die niet door werklozen uit deze wijken zijn vervuld, verschijnen op internet, teletekst en in een vacaturekrant.
Het project is een initiatief van de dienst Sociale Zaken en Werk van de gemeente Groningen en het Centrum Werk en Inkomen (CWI) Noordoost.
Het startsein voor het project wordt woensdag gegeven door wethouder K. Schuiling van Sociale Zaken. De vacaturerunners rijden in eerste instantie twaalf weken door de stad. Daarna wordt bekeken of het project een definitief vervolg krijgt.