nieuws

06 jun 2002, 00:12

Groningse tuindersvereniging Piccardthof viert jubileum (8 juni)

Generaties Groningers zijn er in aanraking gekomen met tuinieren: het volkstuincomplex Piccardthof bij het Stadspark in Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Al tientallen jaren brengen Groningers er hun vrije tijd door of werken aan een fraaie tuin. De vereniging van gebruikers van het complex, de Amateur Tuinders Vereniging Piccardthof, bestaat deze mand zestig jaar. Zaterdag 8 juni is het daarom volop feest aan de Piccardthof, van ’s morgens elf tot ’s middags vijf uur.
Dat feest omvat tal van activiteiten voor jong en oud, waaronder een uitgebreide braderie op het middenterrein. Zo kunnen bezoekers een imker aan het werk zien, maar ook hoe hout tot kunst wordt gemaakt. Ook zijn er glas-en looddecoraties en is er informatie over het borduren van theedoeken. Bij het clubgebouw treedt ’s middags bovendien de Groninger zanger Age van der Velde op om het feest muzikale luister bij te zetten. Daarnaast maakt de malletband haar ronde over het complex en treedt het trio Noordvolk op tussen het publiek.Voor de kinderen is er een groot springkussen geplaatst.