nieuws

05 jul 2011, 11:11

Groningse studentes lastig gevallen door ‘stripper’

Een onbekende man teistert sinds enige tijd studentenhuizen in Groningen met een ongewenste stripact. De twintiger belt met enige regelmaat aan bij huizen met het verhaal dat hij bij wijze van ontgroening een stripact moet uitvoeren, maar volgens de politie heeft de man hele andere motieven. Maandagavond waren vier studentes van een studentenhuis aan de Oosterweg slachtoffer van de man.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De studentes lieten de ‘stripper’ binnen, waarna hij zich ontdeed van zijn kleding. De vrouwen vonden de act van de man in het begin nog grappig, maar toen hij seksuele handelingen bij zichzelf begon te verrichten was de lol er direct vanaf waarna de stripper werd weggestuurd.

De politie heeft inmiddels een flink aantal meldingen ontvangen. Voor zover bekend voerde de man anderhalf jaar geleden zijn eerste ongewenste striptease op. Eén studente heeft inmiddels officieel aangifte gedaan van schennispleging. De politie vermoedt dat de man vaker toegeslagen heeft en roept Groningse studentes met soortgelijke ervaringen op zich te melden.

De lokale studentenverenigingen hebben de politie laten weten niets met de ‘ontgroeningsactiviteiten’ van de exhibitionist van doen te hebben.

De politie adviseert studentes direct 112 te bellen als de man bij hen voor de deur staat.