nieuws

13 okt 2002, 00:12

Groningse studenten roepen Nijsprijs in het leven

Studenten van de Groninger Studentenbond (GSb) hebben de Nijsprijs in het leven geroepen. De prijs is bedoeld voor personen of organisaties die in zijn plannen, ideeën of maatregelen staatssecretaris Nijs voor hoger onderwijs naar de loef steekt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens de GSb staat Nijs voor bezuinigingen, maatregelen en ideeën die het hoger onderwijs er niet toegankelijker en beter op maken. De HBO-raad is de eerste genomineerde, zo meldde de GSb donderdag. Deze verklaarde vorige maand dat de aangekondigde bezuinigingen maar op studenten moeten worden verhaald. Het collegegeld zou drastisch omhoog moeten tot bijna 2000 euro.
In de loop van het jaar zullen meer nominaties volgen. In juni maakt de GSb bekend wie de Nijsprijs heeft gewonnen.
Het is een goed gebruik van de Groninger Studentenbond om de bewindspersoon op gebied van Hoger Onderwijs op een speciale manier ,,welkom te heten''. Voor Minister van Onderwijs Loek Hermans werd een fanclub opgericht, omdat hij voor hij minister werd zijn voorganger het advies had gegeven de prestatiebeurs af te schaffen en de studiefinanciering met honderd gulden te verhogen.
De fanclub wist in twee weken tijd 6000 leden te verwerven. Maar studenten en niet-studenten konden wel erg makkelijk lid worden. Een e-mailtje naar de Loek fanclub was voldoende.