nieuws

24 nov 2009, 09:09

Groningse Studenten maken cd met eigentijdse kerstklassiekers

Studenten van de opleiding Kunst Theater Media en Muziek van het ROC Noorderpoort zijn de uitdaging aangegaan om een cd met eigen kerstliedjes te maken. De opbrengst van de cd, die als titel Decembers Soundtrack heeft, komt ten goede aan 3FM Serious Request.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In voorgaande jaren waren studenten van deze opleiding al te zien en te horen tijdens Winter City, waar ze het publiek verwarmden met winterse, sfeervolle liedjes. Deze keer is besloten een stapje verder te gaan. Zeven liedjes staan er op de cd, die gemaakt en uitgevoerd is door componisten en muzikanten van de opleiding, waaronder ook een aantal bandjes als Bad Mojo en The Crow.

"Het geheim van een goed kerstliedje zit hem in de combinatie van clich en originaliteit," legt Niels Steenstra, cordinator van de afdeling Muziek, uit. "Het moet duidelijk klinken als een kerstliedje, maar de studenten geven er wel hun eigen draai aan." Vanaf 7 december is de cd verkrijgbaar, waarna de studenten regelmatig op verschillende plaatsen te zien zijn terwijl ze hun kerstliedjes ten gehore brengen.

http://decemberssoundtrack.hyves.nl/
www.noorderpoort.nl
http://seriousrequest.3fm.nl