nieuws

13 mrt 2003, 00:12

Groningse studenten hebben de buik vol van slechte kantines

Een broodje kroket is goed genoeg voor ze! Dat dachten misschien de bestuurders van de Rijksuniversiteit Groningen toen ze een kantine inrichtten op het Zernikepark. Maar de Groningse studenten zijn de karige maaltijden beu, zo meldt de Universiteitskrant (UK)

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Studenten in het WSN-gebouw op Zernike eisen betere voorzieningen. De studieverenigingen van economie, bedrijfskunde en ruimtelijke wetenschappen hebben volgens de UK een waslijst van klachten opgesteld.
Het stoort de studenten dat de kantines al om vier uur dicht gaan, terwijl er dan nog veel colleges zijn. Bovendien is het aanbod erg mager. "Als je een lange dag op Zernike aan het werk bent en je hebt honger, kom je niet verder dan een broodje kroket. Volgens ons is het voor de kantines niet veel moeite stamppotmaaltijden of een stevige soep aan te bieden", zegt K. van Wijk namens de studenten ruimtelijke wetenschappen. Verder bevat de lijst klachten over vieze toiletten, koffieautomaten die beloven geld terug te geven maar dat niet doen en de veiligheid rondom de gebouwen. De klachtenlijst is aangeboden aan de faculteitsbesturen.