nieuws

01 feb 2003, 00:12

Groningse student blijkt winnaar Zilveren Camera ‘buitenlands nieuws’

De Academie Minerva komt er een beetje laat mee naar buiten, maar een van haar studenten, Dirk-Jan Visser, blijkt de hoofdprijs te hebben gewonnen in de sector ‘buitenland’ bij de fotografiewedstrijd om de zilveren camera.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Afgelopen maandag zijn door het bestuur van De Zilveren Camera 2002 de winnaars in de verschillende categorieën fotojournalistiek bekendgemaakt. Winnaar in de categorie Buitenland Nieuws is Dirk-Jan Visser. Hij fotografeerde Arafat na het opheffen van de bezetting van zijn hoofdkwartier in Ramallah. Dirk-Jan studeert mediakunst op Academie Minerva, academie voor beeldende kunst en vormgeving in Groningen. In zijn vrije tijd werkt hij freelance als fotojournalist en fotografeert soms in opdracht. Hij reisde op eigen initiatief naar Ramallah waar hij de prijswinnende foto schoot.
De Zilveren Camera 2002 is een jaarlijkse wedstrijd waarbij in verschillende categorieën prijzen voor de beste journalistieke foto’s te winnen zijn. Fotojournalisten die werk insturen zijn doorgaans beroepsfotograaf of studeren in het laatste jaar van een academie. Er zijn vier hoofdprijzen: De Zilveren Camera, de Canonprijs, Fujifilm fotojournalist van het jaar en de Publieksprijs. Daarnaast zijn er in verschillende categorieën winnaars uitgeroepen. De prijs die Dirk-Jan gewonnen heeft is vooral eervol. In maart zal hij tijdens een groot feest, georganiseerd door het Bestuur van De Zilveren Camera, een oorkonde uitgereikt krijgen.