nieuws

16 dec 2002, 00:12

Groningse stalker bekent dertig zaken

De politie in Groningen heeft een 39-jarige man uit deze stad aangehouden die ervan wordt verdacht dertig vrouwen telefonisch te hebben gestalkt. Dat heeft de politie in Groningen vrijdag bekendgemaakt. De man heeft tegenover de politie verklaard de slachtoffers te hebben gestalkt om zijn agressie tegenover vrouwen te uiten.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De man heeft de afgelopen vier jaar dertig vrouwen lastiggevallen door over de telefoon seksuele opmerkingen te maken. Sommige slachtoffers werden tien tot twintig keer per dag door de man opgebeld. De verdachte viel nagenoeg iedere dag wel één van zijn slachtoffers lastig. Volgens de politie selecteerde de man zijn slachtoffers willekeurig door in het telefoonboek te bladeren.
Omdat de vermeende stalker gebruik maakte van vijf mobiele telefoons, was hij voor de politie moeilijk te traceren. Bovendien maakte de man het de politie bewust extra moeilijk door met name vrouwen uit het zuiden van het land lastig te vallen.
De politie startte eind april met het onderzoek na een aangifte van belaging door een 27-jarige vrouw uit Groningen. Uiteindelijk wist de politie de verdachte eind november te traceren na de aanschaf van een mobiele telefoon in een winkel in Groningen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. De man moet binnenkort voor de rechter verschijnen.