nieuws

12 mrt 2009, 15:03

Groningse school vindt doos met 19.000 gulden in kast op zolder

Een medewerker van het Noorderpoortcollege in Groningen heeft in een oude doos een bedrag van 19.000 gulden gevonden. De vondst werd gedaan door een archivaris die bezig is de geschiedenis te schrijven van deze school voor middelbaar beroepsonderwijs. Het gaat om bijdragen van leerlingen die waarschijnlijk tien jaar geleden waren ingezameld, aldus donderdagmiddag een woordvoerder van de school.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het Noorderpoortcollege ontstond na een fusie van een tiental scholen, tien jaar geleden. Een archivaris heeft opdracht gekregen de geschiedenis te schrijven van de voorheen zelfstandige scholen en is daarvoor bezig een collectie met herinneringen aan die scholen te maken. Tijdens zijn werk kwam hij in een inloopkast een oude doos tegen, met daarin de 19.000 gulden.
*
‘Er zat een lijstje bij waarop keurig was bijgehouden wie al had betaald, en wie nog niet. Maar verder weten we helemaal niets, ook niet precies waar het geld voor bestemd was. We denken dat de doos klaar stond om naar de bank gebracht te worden’, aldus de woordvoerder. Het geld is inmiddels naar de Nederlandsche Bank gebracht waar het nog in euro’s kon worden omgewisseld. De circa 8500 euro die de guldens waard bleken mag door de afdeling van de school waar het gevonden is naar eigen inzicht worden besteed.