nieuws

16 apr 2008, 17:05

Groningse raadsleden: ‘Waarom konden spelers Euroborgveld op terwijl vuur nog brandde?’

Groningse gemeenteraadsleden hebben woensdagmiddag zeer kritische vragen gesteld aan burgemeester Wallage over de brand van afgelopen zondag in de Euroborg. Een van de raadsleden, Geert Spieker van de Stadspartij, zat zelf op een deel van de tribune vlak bij de brand. Hij constateerde persoonlijk ook dat twee deuren op weg naar de uitgang gesloten bleven. ‘Mensen zaten als ratten in de val. Dit mag nooit meer gebeuren!’, aldus Spieker. Ook hij had geen behoefte aan Zwarte Pieten en nam het op voor de ‘Groningen Fanatics’ en FC Groningen. ‘Dat neemt niet weg dat tot op de bodem moet worden uitgezocht wat er is gebeurd. Dit mag nooit, nooit meer gebeuren!’, zei hij, en met hem eigenlijk alle gemeenteraadsfracties.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Vanuit diverse fracties werd de vraag gesteld hoe het heeft kunnen gebeuren dat spelers van FC Groningen en Ajax toestemming kregen om vanuit de tunnel het speelveld op te lopen, terwijl de brand nog niet geblust was. Ook burgemeester Wallage vond dat onbegrijpelijk. ‘Dat was heel erg bizar. Dat is het enige waardeoordeel dat ik tot nu toe in deze zaak wil uitspreken', aldus Wallage.

De vraag daarbij is volgens de burgemeester of er voldoende afstemming was tussen mensen op het veld waar nog brand was, en mensen in het stadion die de spelers toestemming gaven het veld op te lopen. 'Maar ook dat moet uitgezocht worden door de spoeciale onderzoekscommissie’, aldus Wallage. Hij verwacht dat het onderzoeksrapport voor de zomer klaar is.