Nieuws

Groningse raadsfracties praten over alternatief voor Regiotram

De Groningse raadsfracties die onderhandelen over een nieuw college van B en W gaan praten over een alternatief voor de Regiotram. Dat heeft gespreksleider en informateur Johan Remkes bekend gemaakt.De Groningse raadsfracties die onderhandelen over een nieuw college van B en W gaan praten over een alternatief voor de Regiotram. Dat heeft gespreksleider en informateur Johan Remkes bekend gemaakt.De Groningse raadsfracties die onderhandelen over een nieuw college van B en W gaan praten over een alternatief voor de Regiotram. Dat heeft gespreksleider en informateur Johan Remkes bekend gemaakt.


Leestijd: 1 minuut

Volgens Remkes is gebleken dat de financiële situatie van Groningen nog ernstiger is dan gedacht. ‘Er is een stevig probleem, er zitten tegenvallers aan te komen en daar moeten afspraken over gemaakt worden’, zo zei hij zaterdag voor Radio Noord.

De provincie Groningen en andere partijen uit de regio, die tot nu toe ook meewerkten aan de Regiotram, willen dinsdag toch nog een poging doe om die tram aan de orde te stellen. ‘Maar de teneur aan de onderhandelingstafel in Groningen gaat de andere kan op. Iedereen zal moeten leven met die nieuwe politieke werkelijkheid. Er is geen meerderheid voor een regiotram’, aldus Remkes.

Bereikbaarheid

Blijft wel het probleem van de bereikbaarheid. ‘Dat zal inderdaad geregeld moeten worden. Ik constateer wel dat de stad tot nu toe nogal eendimensionaal gericht was op een tram als oplossing voor het probleem van de bereikbaarheid. Er ligt dus geen alternatief voor een tram. En daarover moet aan tafel dus ook gesproken worden’, aldus Johan Remkes