Nieuws

Groningse PvdA-voorzitter weigert op te stappen

De voorzitter van de PvdA in de stad Groningen, Piet Boekhoudt, weigert voorlopig op te stappen. Daarmee legt hij de aanbeveling uit het rapport van Jacques Tichelaar, die vindt dat de complete Groningse PvdA-top moet opstappen, naast zich neer. De voorzitter van de PvdA in de stad Groningen, Piet Boekhoudt, weigert voorlopig op te stappen. Daarmee legt hij de aanbeveling uit het rapport van Jacques Tichelaar, die vindt dat de complete Groningse PvdA-top moet opstappen, naast zich neer. De voorzitter van de PvdA in de stad Groningen, Piet Boekhoudt, weigert voorlopig op te stappen. Daarmee legt hij de aanbeveling uit het rapport van Jacques Tichelaar, die vindt dat de complete Groningse PvdA-top moet opstappen, naast zich neer.


Leestijd: < 1 minuut

Boekhoudt laat vrijdag weten eerst de ledenvergadering van aankomende dinsdag af te willen wachten. Volgens hem is het wel zo democratisch de leden te laten beslissen of hij aan moet blijven of niet. Pas dinsdag besluit hij dus of hij de handdoek in de ring gooit of niet.

Tichelaar concludeerde dat alleen een grondige schoonmaak de PvdA weer op de rails kan zetten. Het landelijke partijbestuur nam donderdag alle aanbevelingen van Tichelaars vernietigende rapport over. Dat zou betekenen dat Boekhoudt ook het veld moet ruimen. De voorzitter wilde niet inhoudelijk op het rapport ingaan.