nieuws

25 okt 2009, 21:09

Groningse PvdA-raadsleden als afwassers aan de slag

Raadsleden uit de gemeenteraadsfractie van de PvdA willen weten hoe het is om op de armoedegrens te moeten leven. Ze gaan daarom als vrijwilliger werken bij Groninger organisaties voor armoedebestrijding en ondersteuning van kwetsbare groepen. Met de ervaringen van deze stages willen de raadsleden laten zien welke problemen armoede vandaag de dag met zich meebrengt. Ze doen verslag van hun ervaringen in het weblog van de PvdA op de Digitale Stad Groningen. Vandaag schrijven ze:

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

‘Woensdag 21 oktober was de aftrap van onze raadsledenactie. In restaurant De Globe aan het Akerkhof hebben fractieleden Mohamed Azghoughi, Anneke Vos, Sherlock Telgt en Karin Hazewinkel geholpen in de afwasstraat en in de bediening. Mohamed zal later nog een hele dag terugkeren bij De Globe om uitgebreid verslag van te doen van het goede werk dat hier gedaan wordt. De andere raadsleden zullen bij andere Groninger organisaties die zich inzetten om armoede, achterstand en sociale uitsluiting te bestrijden een dag meedraaien als vrijwilliger.

De Gemeente Groningen trekt, mede door inzet van de Pvda, veel geld voor armoedebestrijding en ondersteuning van kwetsbare groepen.Verschillende organisaties in Groningen zijn op dit terrein actief. De raadsleden van de Pvda gaan in het kader van armoedebestrijding een dag aan de slag bij een van deze organisaties. Dit betekent een dag helpen bij de kringloopwinkels, maatschappelijke hulpverlening en in de opvang van dank- en thuislozen, om maar een paar voorbeelden te noemen.

De Pvdafractie doet dit niet alleen om binding te houden met de doelgroep en de organisaties, maar ook te leren hoe zaken in de praktijk verlopen. Verder wil de fractie nauwkeurig in de gaten houden of de recessie voor nieuwe problemen zorgt. De raadsleden willen weten in welke mate mensen die met armoede te maken krijgen mee kunnen draaien in de Groninger samenleving, of aan de kant komen te staan, en wat er vervolgens nodig is.

Een dag meewerken levert meer inzicht op dan een jaarverslag of een kort werkbezoek. We hopen in de praktijk te zien hoe organisaties werken en met welke problematiek ze geconfronteerd worden. Actief meewerken, een bijdrage leveren en inzicht krijgen in de problematiek van mensen. Dat is het doel van deze actie.

De ervaringen van de verschillende leden van de fractie worden gebundeld en zijn terug te lezen op deze weblog. Uiteraad zullen we onze ervaringen gebruiken om waarnodig het gemeentelijkbeleid op het gebied van armoedebestrijding aan te scherpen.’


Mohamed Azghoughi en Karin Hazewinkel

 

 www.dsg.nl