nieuws

11 mrt 2003, 00:12

Groningse PvdA en VVD op verlies in laatste peiling; Partij voor het Noorden krijgt zetel

Volgens de laatste opiniepeiling raakt de Partij van de Arbeid de onlangs voorspelde grote winst in de provincie Groningen weer kwijt. Verlies wordt er voorspeld voor de VVD. De Partij voor het Noorden zou haar debuut gaan maken in de nieuwe Provinciale Staten van Groningen. Een en ander volgens de zojuist via RTV Noord bekend gemaakte laatste opiniepeiling van het onderzoeksbureau Aha.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het Groningse onderzoeksbureau Aha voorspelt dat de PvdA in Groningsen afstevent op 17 zetels. Dat waren in de vorige peiling nog 19. De VVD staat op een verlies van drie zetels, en zou van 11 zetels nu op 8 zetels in een nieuw college van Provinciale Staten uitkomen. Het CDA stevent af op een kleine winst, terwijl D66 het met 3 voorspelde zetels ook niet gek doet in de peilingen.
Maar ongeveer 20 procent van de ondervraagden heeft nog geen keuze gemaakt. Dat betekent, aldus Aha voor Radio Noord, dat de uitslag nog behoorlijk ongewis is omdat de zwevende kiezers tamelijk onvoorspelbaar kiezen.
De Partij voor het Noorden staat in deze peiling op een zetel. Dat is opmerkelijk omdat deze partij in een peiling van het Dagblad van het Noorden op zes zetels uit zou kunnen komen. En ook de Stemwijzer geeft aan dat deze partij tamelijk populair lijkt te worden.
Meer over de peilingen: www.rtv-noord.nl of www.dvhn.nl