Nieuws

Groningse popscene zet zich in voor 3FM's Serious Request- "De Collecte" in poptempel VERA.

Van 18 t/m 24 december staat het “Glazen Huis” van Radio 3FM in het centrum van Groningen. De popscene uit Groningen verenigt zich op woensdag 23 december tijdens het benefietfestival “De Collecte” in de Groninger poptempel VERA. Uiteenlopend in genre, maar allemaal te zien tijdens ‘De Collecte’ zijn o.a: The Black Atlantic, Klein, Kim Janssen, Corijn, Awkward I, Florian Wolff, Tommy Ebben, Dudettes, Growlin’ Love & Pain, LPG, Krause, Jay-P, Break-Fast crew en Rohbadobh.Van 18 t/m 24 december staat het “Glazen Huis” van Radio 3FM in het centrum van Groningen. De popscene uit Groningen verenigt zich op woensdag 23 december tijdens het benefietfestival “De Collecte” in de Groninger poptempel VERA. Uiteenlopend in genre, maar allemaal te zien tijdens ‘De Collecte’ zijn o.a: The Black Atlantic, Klein, Kim Janssen, Corijn, Awkward I, Florian Wolff, Tommy Ebben, Dudettes, Growlin’ Love & Pain, LPG, Krause, Jay-P, Break-Fast crew en Rohbadobh.Van 18 t/m 24 december staat het “Glazen Huis” van Radio 3FM in het centrum van Groningen. De popscene uit Groningen verenigt zich op woensdag 23 december tijdens het benefietfestival “De Collecte” in de Groninger poptempel VERA. Uiteenlopend in genre, maar allemaal te zien tijdens ‘De Collecte’ zijn o.a: The Black Atlantic, Klein, Kim Janssen, Corijn, Awkward I, Florian Wolff, Tommy Ebben, Dudettes, Growlin’ Love & Pain, LPG, Krause, Jay-P, Break-Fast crew en Rohbadobh.Van 18 t/m 24 december staat het “Glazen Huis” van Radio 3FM in het centrum van Groningen. De popscene uit Groningen verenigt zich op woensdag 23 december tijdens het benefietfestival “De Collecte” in de Groninger poptempel VERA. Uiteenlopend in genre, maar allemaal te zien tijdens ‘De Collecte’ zijn o.a: The Black Atlantic, Klein, Kim Janssen, Corijn, Awkward I, Florian Wolff, Tommy Ebben, Dudettes, Growlin’ Love & Pain, LPG, Krause, Jay-P, Break-Fast crew en Rohbadobh.


Leestijd: 1 minuut

Veel van deze artiesten hebben recent een album uitgebracht en zijn in 2010 te vinden op gerenommeerde festivals, zoals het in recordtempo uitverkochte EuroSonic/ Noorderslag (NL) en South by South West (USA). Alle artiesten zetten zich belangeloos in en de gehele opbrengst gaat de volgende dag naar het Glazen Huis. Terwijl er in de kelderbar van VERA rustig repertoire is, kan men in de grote zaal tot in de late uurtjes terecht voor pop, rock en dance van eigen bodem.
Kaarten a €10,- zijn op de avond zelf bij de deur te koop.

Tijdens de eerste editie van Serious Request zamelde 3FM bijna een miljoen euro in. In de jaren daarop is Serious Request uitgegroeid tot de populairste inzamelingsactie van Nederland. Dit jaar gaat de totaalopbrengst naar de strijd tegen malaria, een ziekte die vooral in de Derde Wereld voorkomt en waaraan jaarlijks 1 miljoen mensen sterven. Om ook dit jaar weer een nieuwe recordopbrengst te bereiken namen John Curving en Muzink in samenwerking met VERA het initiatief tot "De Collecte".