Nieuws

Groningse politieagent belaagd door 19-jarige vrouw

De politie is je beste vriend, aldus een oude reclame. Maar een 19-jarige Groningse dacht daar vanmorgen toch iets anders over en liet dat merken ook.De politie is je beste vriend, aldus een oude reclame. Maar een 19-jarige Groningse dacht daar vanmorgen toch iets anders over en liet dat merken ook.De politie is je beste vriend, aldus een oude reclame. Maar een 19-jarige Groningse dacht daar vanmorgen toch iets anders over en liet dat merken ook.


Leestijd: 1 minuut

De politie heeft vrijdagmorgen een 19-jarige vrouw uit Groningen aangehouden. Een surveillerende agent bemiddelde in een opstootje bij een horecagelegenheid in de Poelestraat in Groningen. De 19-jarige vrouw had het, om nog onbekende reden, aan de stok gekregen met de uitbater van een café. De agent vroeg de Groningse om haar ID-bewijs te tonen.

Ze weigerde dit en beledigde en bedreigde de agent. Toen de agent de vrouw wilde aanhouden verzette zij zich. Ze maakte daarbij slaande en trappende bewegingen in de richting van de agent. De amokmaakster werd met gepast geweld aangehouden en ingesloten in het cellencomplex. De agent raakte niet gewond. Hij deed wel aangifte van bedreiging en belediging. De politie stelt een onderzoek in.