nieuws

19 nov 2001, 00:12

Groningse politie vindt bewijs in moordzaken prostituees

De Regiopolitie Groningen heeft tijdens onderzoek rond de woning van seriemoordenaar Willem van E. bewijslast gevonden voor een van de moorden op Groningse prostituees. Duikers troffen in het water nabij het woonboerderijtje van Willem van E. een mobiele telefoon aan. Volgens een woordvoerder van de Regiopolitie gaat het waarschijnlijk om de mobiele telefoon van een van de slachtoffers, Sasja Schenker.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Van E. heeft begin deze week tegenover de politie bekend drie Groningse prostituees te hebben vermoord. Hoewel hij een bekentenis heeft afgelegd is de politie toch bezig met een intensief onderzoek in-, onder en bij de woning van de verdachte in Harkstede. Dit in verband met de bewijsvoering, maar ook omdat er nog steeds drie moordzaken op prostituees niet zijn opgelost. Bij het onderzoek worden onder meer duikers en speurhonden ingezet.
Volgens de politie zij er ook kadavers van een varken en een hond op het terrein aangetroffen. Mara de politie gaat er vanuit dat het gaat om dieren die een natuurlijke dood stierven. Van E. hield had steeds veel dieren op zijn woonboerderij. Of er nog ander bewijsmateriala is aangetroffen daarover wilde politie in het belang van het onderzoek verdre geen mededelingen doen. Volgende week gaat de speuractie, die nauwkeurig wordt geadegeslagen door ramptoeristen, verder.