nieuws

27 mei 2002, 00:12

Groningse politie pakt vechtersbazen aan Grote Markt

De politie heeft zaterdagnacht op de Grote Markt twee mannen uit Groningen, respectievelijk een 22 en 25-jarige man, aangehouden voor mishandeling. Beiden waren door de portiers de toegang ontzegd voor de horecagelegenheden aan de Grote Markt Zuidzijde.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

itie pakte een van de mannen een helm en sloeg vervolgens meerdere malen met de helm de portiers. Ook de tweede man begon hierop te vechten. Met hulp van de portiers wisten de agenten de verdachten aan te houden en onder controle te brengen. De vechtersbazen zijn ingesloten. Kort later ontstond wederom een vechtpartij op de Grote Markt. Dit maal had een 21-jarige man uit Eelde een 15-jarige jongen uit Sint Hubert zonder enige aanleiding geslagen. Hierbij had de Eeldenaar een glas in zijn handen gehad, die door de klap was gebroken. Het slachtoffer is met onbekend oorletsel naar het ziekenhuis gebracht.
De verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld. Ook in een horecagelegenheid in de Gelkingestraat liep een vechtpartij uit de hand. Een 19-jarige jongen uit Groningen had ruzie gekregen met een 24-jarige jongen uit Groningen. Hierbij stak de jongen zijn plaatsgenoot met een glas in het gezicht. Het slachtoffer haalde vervolgens hulp, waarna de dader van de mishandeling door het slachtoffer en zijn vrienden is mishandeld. De politie hield vervolgens alle vier personen aan. Naast de jongen, die met het glas had gestoken, werd ook het slachtoffer en de twee andere jongens in de leeftijd van 17 en 21 jaar, beiden uit Groningen, aangehouden. De politie onderzoekt de toedracht van de vechtpartij. Het slachtoffer is in het politiebureau aan zijn verwondingen in het gezicht behandeld.