nieuws

12 aug 2002, 00:12

Groningse politie maakt einde aan ontvoering

De Regiopolitie Groningen heeft gistermiddag dankzij een tip en door kordaat optreden een einde gemaakt aan een ontvoering. Daarbij werd een 31-jarige stad-Groninger door een 23-jarige man, ook uit de stad Groningen, in zijn eigen wagen auto gekidnapt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De vrijheidsberoving ging van start bij de woning van de 31-jarige man in de Kleine Steentilstraat. Daar had hij de 23-jarige verdachte uit Groningen ontmoet. Op een bepaald moment werd het slachtoffer onder bedreiging met een mes gedwongen zijn autosleutels af te geven. Vervolgens werd hij gedwongen eerst enkele uren in zijn woning te blijven en daarna verplicht om in zijn auto te stappen.
Nadat ontvoerder en slachtoffer enige tijd in de wagen door de stad hadden gereden zagen agenten de auto rijden op het Damsterdiep, nadat de politie door een getuige gebeld was dat het slachtoffer onder bedreiging in de auto was meegenomen. Op de Irislaan konden de agenten de auto tot stoppen dwingen. De verdachte werd aangehouden en ingesloten voor onderzoek. De heren hadden elkaar ontmoet om dope te kopen. De politie stelt een verder onderzoek in.