Nieuws

Groningse politie lost zeven gewelddadige berovingen op

Met de aanhouding van vijf personen heeft de Groningse politie in totaal zeven overvallen opgelost. Een trio dat bestaat uit een 20-jarige Groninger en twee 15-jarige Stadjers wordt verantwoordelijk gehouden voor vijf berovingen die in de stad plaatsvonden tussen 23 en 26 oktober. Een tweetal Stadjers van 20 en 17 jaar oud is aangehouden voor twee gewelddadige berovingen op 8 en 18 september in de Groninger wijk de Oosterpoort.Met de aanhouding van vijf personen heeft de Groningse politie in totaal zeven overvallen opgelost. Een trio dat bestaat uit een 20-jarige Groninger en twee 15-jarige Stadjers wordt verantwoordelijk gehouden voor vijf berovingen die in de stad plaatsvonden tussen 23 en 26 oktober. Een tweetal Stadjers van 20 en 17 jaar oud is aangehouden voor twee gewelddadige berovingen op 8 en 18 september in de Groninger wijk de Oosterpoort.Met de aanhouding van vijf personen heeft de Groningse politie in totaal zeven overvallen opgelost. Een trio dat bestaat uit een 20-jarige Groninger en twee 15-jarige Stadjers wordt verantwoordelijk gehouden voor vijf berovingen die in de stad plaatsvonden tussen 23 en 26 oktober. Een tweetal Stadjers van 20 en 17 jaar oud is aangehouden voor twee gewelddadige berovingen op 8 en 18 september in de Groninger wijk de Oosterpoort.Met de aanhouding van vijf personen heeft de Groningse politie in totaal zeven overvallen opgelost. Een trio dat bestaat uit een 20-jarige Groninger en twee 15-jarige Stadjers wordt verantwoordelijk gehouden voor vijf berovingen die in de stad plaatsvonden tussen 23 en 26 oktober. Een tweetal Stadjers van 20 en 17 jaar oud is aangehouden voor twee gewelddadige berovingen op 8 en 18 september in de Groninger wijk de Oosterpoort.


Leestijd: 1 minuut

Het drietal had een vaste werkwijze. Hun slachtoffers waren telkens vrouwen tussen de 19 en 45 jaar. Bij hen werd hun tas uit de handen getrokken. Vrouwen die niet in een keer loslieten, werden door hun belager met geweld naar de grond getrokken. Drie vrouwen raakten hierbij lichtgewond. Het drietal liep tegen de lamp nadat zijn op 26 oktober twee vrouwen hadden beroofd in het Noorderplantsoen. De vrouwen hadden direct daarna een signalement verstrekt aan de politie. Hierop kon het trio aan de Stadhouderslaanworden aangehouden. Zij bleken bekenden van de politie. Tijdens fouillering en latere huiszoekingen zijn spullen aangetroffen die afkomstig waren van de berovingen. Alle drie de verdachten zitten nog vast één van hen gaf toe ook bij een beroving van een jonge vrouw in Vinkhuizen betrokken te zijn geweest. Hier is echter geen aangifte van gedaan.

Met de aanhouding van twee Stadjers van 20 en 17 jaar oud heeft de politie twee gewelddadige berovingen bij een pinautomaat aan de Meeuwerderweg te hebben opgelost. Bij de eerste overval op de avond van 8 september kreeg het slachtofer een mes op de keel gezet en werd zijn pas gepinde geld meegenomen. Bij een tweede beroving op 18 september gebruikten de daders een vuurwapen om hun slachtoffer mee te bedreigen. Daarnaast werd hij in zijn gezicht gespoten met pepperspray. Onder andere door getuigenverslagen kwam de politie het duo op het spoor. Bij een huiszoeking werd, naast het gebruikte gaspistool, ook kleding, telefoons en een computer in beslag genomen. De daders zijn bekenden van justitie en gaven aan gehandeld te hebben uit geldgebrek.