nieuws

16 dec 2013, 11:11

Groningse politie lost waarschuwingsschoten na wilde achtervolging dieseldieven

Tijdens een achtervolging heeft de Groningse politie vannacht waarschuwingsschoten moeten lossen. De politie was bezig aan een achtervolging van dieseldieven die kort daarvoor een politieauto twee keer hadden geramd.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De politie hield vannacht omstreeks 01.20 uur in de Badstraat in Musselkanaal een 38-jarige man uit Musselkanaal aan voor diefstal van diesel. De man wordt ervan verdacht dat hij samen met een andere verdachte een hoeveel diesel heeft gestolen.


De politie reageerde op een melding dat twee mannen bij een tankstation aan het Zuiderdiep in Tweede Exloermond brandstof hadden gestolen en vervolgens met een auto en aanhangwagen waren weggereden. Politieagenten zagen even later de mannen in de betreffende auto rijden. De dienders wilden de inzittenden van de auto controleren en moesten daarvoor hun auto keren.

 


Rammen


In de tussentijd wisten beide mannen de aanhangwagen af te koppelen om daarna in de auto weg te rijden. De agenten zetten de achtervolging in en gaven zowel een stopteken als lichtsignalen. De bestuurder van de auto negeerde echter het stopteken. Op de kruising Badstraat met de Kruisstraat in Musselkanaal ramde de bestuurder van de auto twee keer de politieauto. Hierdoor verloor de bestuurder van de auto de macht over het stuur en kwam het voertuig in de bosjes tot stilstand.

 


Aanhouding

 


Toen beide mannen uit de auto stapten, gingen beide verdachten er rennend vandoor. Op dat moment loste een agent twee waarschuwingsschoten. Uiteindelijk wisten de agenten de bijrijder van de auto, de 38-jarige Musselkanaalster, met veel moeite in te rekenen. De nog onbekende bestuurder wist te ontkomen. De verdachte werd in een cel ingesloten. De politie hoopt op grond van de aangehouden verdachte en met eigen onderzoek de bestuurder op te sporen en aan te houden. In de Jan Kortstraat in Musselkanaal troffen de agenten de aanhangwagen met een hoeveelheid diesel aan. De aanhangwagen werd in beslag genomen. De politie stelt een nader onderzoek in.