nieuws

06 okt 2008, 20:08

Groningse politie hoopt op sneeuwbaleffect bij geven ‘blauw bloed’

Regiopolitie Groningen heeft in Groningen het startschot gegeven voor operatie ‘Blauw bloed’. Het korps denkt hiermee veel bloeddonoren in het korps te werven. Zij hoopt daarnaast dat dit initiatief landelijke navolging zal krijgen. Sanquin Bloedbank is altijd op zoek naar nieuwe bloeddonoren.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Maandagmiddag hebben al twee politieagenten bloed gegeven bij de bloedbank in het UMCG in Groningen. Daarnaast zijn drie politieagenten gekeurd om in de nabije toekomst bloed te gaan geven. Politiechef Ronald Zwarter kwam met het initiatief om binnen zijn eigen district collega’s als donor te werven. Inmiddels hebben ruim zeventig politiemedewerkers uit Groningen en Haren belangstelling getoond of zich bereid verklaard om mee te werken aan de actie.

Sneeuwbaleffect
De politie in Groningen hoopt dat door deze actie een heus sneeuwbaleffect zal ontstaan in het eigen korps, maar ook binnen politie Nederland. De regiokorpsen Kennemerland en Fryslân hebben al belangstelling voor de actie getoond. Regiopolitie Groningen wil met deze actie onder meer haar maatschappelijke betrokkenheid aantonen.