nieuws

07 sep 2002, 00:12

Groningse politie beëindigt ontvoering van 9-jarig meisje

De Groningse politie heeft donderdagmiddag een einde gemaakt aan een ontvoering van een negen-jarig meisje. Dat was te danken aan kordaat optreden van het zusje van dat meisje dat het kenteken noteerde van de auto van een vreemde man die haar zusje zo maar in zijn bestelbus had gesleurd en meegenomen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De politie kreeg donderdagmiddag rond 16.00 uur de melding dat er met geweld een 9-jarig meisje op de Winsumerweg in Onderdendam was meegenomen door een bestuurder van een bruinkleurig busje. Het zusje van het meisje was getuige van de ontvoering en kon het kenteken doorgeven. Onmiddellijk werden alle beschikbare politie-eenheden ingezet voor een zoekactie naar het busje.
Even na 17.00 uur werd op de Beneluxweg door een politiepatrouille het busje getraceerd en tot stoppen gebracht. In het voertuig zat een 33-jarige man uit Groningen en het meisje afkomstig uit Onderdendam. De man werd aangehouden voor wederrechtelijke vrijheidsberoving. Het meisje is onderzocht door een arts en overgedragen aan haar familie. De politie stelt een uitgebreid onderzoek in naar de ontvoering.