Nieuws

Groninger politici likken wonden maar oppositie wrijft er weer zout in

De Groningse stads-politici likken de wonden na een emotionele week die bijna uitliep op een politieke crisis. Misschien wel de belangrijkste reden dat het niet tot een crisis is gekomen vormt het feit dat burgemeester Wallage per 1 juli vertrekt, en dan zou het wat slordig overkomen wanneer Groningen dan ook nog zonder wethouders zou zitten. Dat de PvdA daarmee verantwoordelijkheid voor de continuïteit van het Stadsbestuur neemt wordt haar niet in dank afgenomen: voor de oppositiepartijen is het nu prijsschieten op de PvdA. In de politieke weblogs in de fraai vernieuwde Digitale Stad Groningen krijgen zowel de PvdA als de SP in Groningen er flink van langs, onder meer van fractievoorzitter Betty de Boer van de VVD.De Groningse stads-politici likken de wonden na een emotionele week die bijna uitliep op een politieke crisis. Misschien wel de belangrijkste reden dat het niet tot een crisis is gekomen vormt het feit dat burgemeester Wallage per 1 juli vertrekt, en dan zou het wat slordig overkomen wanneer Groningen dan ook nog zonder wethouders zou zitten. Dat de PvdA daarmee verantwoordelijkheid voor de continuïteit van het Stadsbestuur neemt wordt haar niet in dank afgenomen: voor de oppositiepartijen is het nu prijsschieten op de PvdA. In de politieke weblogs in de fraai vernieuwde Digitale Stad Groningen krijgen zowel de PvdA als de SP in Groningen er flink van langs, onder meer van fractievoorzitter Betty de Boer van de VVD.


Leestijd: 1 minuut

Drewes de Haan van GroenLinks legt er overigens nog uit waarom zijn fractie precies tegen de verkoop van de aandelen van Essent aan RWE is.

Appelboom

De meest opmerkelijk bijdrage is van de PvdA: we zijn benieuwd naar de vraag hoe de PvdA reageert op de massale kritiek. Maar terwijl half Groningen over de PvdA heen tuimelt komt PvdA raadslid Bert Oostmet een interessante bijdrage over de appelboom van zijn buurman Vos.

Eelko Eikenaar van de SP gaat in zijn weblog wel uitvoerig in op de motieven van de SP om de verhoudingen in de Groningse politiek op scherp te zetten

Maar dat betoog is niet besteed aan Eelco van der Wiltvan D66. Volgens hem zijn ze bij de SP niet alleen ”nuts” maar knettergek. Waaraan je kunt zien dat het taalgebruik van Geert Wilders nu ook tot het defitiger D66 is doorgedrongen.

Robert Prummel van de Stadspartij vraagt zich af hoe de SP er in slaagt om van twee walletjes te eten: enezrijds tegen de verkoop van de aandelen te stemmen, en anderzijds gewoon in het college van B en W te blijven zitten.

En toen was de zoutpot leeg: meer zout om in wonden te wrijven was er even niet.

www.dsg.nl