nieuws

12 apr 2002, 00:12

Groningse pianostudente bereikt finale van Liszt Concours

De Groningse pianostudente Ilona Timtchenko (25) van het Noord-Nederlands Conservatorium heeft de Finale van het 6e internationale Liszt Concours bereikt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De studente drong samen met Giancarlo Crespeau (Frankrijk) en Jean Dubé (Frankrijk) tot de eindronde door. Het concours startte met 38 deelnemers, waarvan 9 een plek in de Halve Finale wisten te bemachtigen. In de Halve Finale moest, naast twee andere werken, de Sonate in b van Liszt ten gehore gebracht worden. Aanstaande zaterdag 13 april, treden de drie overgebleven deelnemers aan voor de Finale in Vredenburg Utrecht.
De finale-avond op zaterdag 13 april wordt integraal uitgezonden door de TROS op Radio 4 van 19.00 tot 01.00 uur. Gelijktijdig is het complete programma te volgen via internet: www.trosklassiek.nl/liszt. NPS-televisie maakt een reportage van het Concours. De opname geeft een beeld van de deelnemers voor en achter de scherm en toont fragmenten uit de optredens van de verschillende rondes van het Concours. Uitzending van de reportage 'Liszt Concours 2002: de race naar het succes' vindt plaats op zondag 14 april om 13.00 uur op Nederland 3.