nieuws

13 nov 2012, 09:09

Groningse ondernemers zonder kantoor kunnen terecht in Launchcafe

Groningse ondernemers zonder eigen kantoor kunnen sinds enige tijd zeer comfortabel, prettig en gezellig werken in een inspirerende omgeving. Tenminste: dat is de filosofie achter het Launchcafe in Groningen. In dit klassieke pand aan de Herestraat kunnen ze niet alleen kantoorruimte huren maar ook collega-ondernemende Groningers treffen. Sinds kort is er ook een bijzondere activiteit voor student-ondernemers.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Studentondernemers in Groningen kunnen zich sinds vrijdag namelijk inschrijven voor het Launching Soon programma in het Launch Café. Het Launching Soon programma helpt de jonge ondernemers met een vliegende de start van hun bedrijf. De studenten krijgen coaching, workshops en een flexibele werkplek in het bruisende Launch Café.

Het Launching Soon programma richt zich op HBO/ WO studenten en pas afgestudeerden. Deelnemers moeten al ingeschreven zijn bij de Kamer van Koophandel en bezig zijn met een concreet plan. Het Launching Soon programma is geen businessplannen wedstrijd. Het Launching Soon programma wordt georganiseerd voor studentondernemers die al een bedrijfje hebben en dit naar een hoger plan willen tillen.

Het aantal aanmeldingen voor het Launching Soon programma overstijgt het aanbod van de 12 beschikbare plekken nu al. Koen Atema, oprichter van het Launch Café is niet verrast: "Steeds meer jonge mensen zijn bezig met bedrijfjes. Kijk alleen al naar het enorme succes van Startup Weekend, vorige week in Groningen. Daar deden 100 jonge mensen aan mee, een fantastisch en inspirerend evenement."