nieuws

08 aug 2002, 00:12

Groningse ondernemers reiken pluim uit voor aanpak Zuidelijke Ringweg

De Groningen City Club heeft veel waardering voor de manier waarop Rijkswaterstaat, aannemer Koop Tjuchem en de gemeente Groningen de ingrijpende onderhoudsbeurt aan de Zuidelijke Ringweg hebben aangepakt. Om die tevredenheid tot uiting te brengen maar ook om voor volgend jaar alvast enkele puntjes op de i te kunnen zetten, komt de Groningen City Club met een opmerkelijk initiatief.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Groningen City Club heeft vandaag namelijk een persverklaring uitgegeven waarin men de complimenten overbrengt aan Rijkswaterstaat en de andere betrokkenen. Het komt slechts zelden voor dat ondernemersorganisaties pluimen uitdelen wanneer openbare activiteiten voorspoedig verlopen. 'Dankzij de goede voorbereiding, inclusief overleg met ondernemers, en het slagvaardig reageren op onvoorziene problemen met stoplichten en bruggen is de overlast voor de binnenstad beperkt gebleven', zo constateert het GCC-bestuur. De GCC heeft vastgesteld dat de ingrijpende operatie aan de Zuidelijke Ring niet de overlast en omzetdaling heeft opgeleverd waar de vereniging van binnenstadsondernemers aanvankelijk voor vreesde. Afgezien van een moeilijke periode in het begin, met bijvoorbeeld stoplichten die niet aangepast waren aan de nieuwe situatie en de twee weekenden waarin het Europaplein en het Julianaplein voor alle verkeer waren afgesloten, is de ingreep redelijk probleemloos verlopen.
Grootste minpunt aan de hele operatie was volgens GCC vooral het gebrek aan publiciteit voor de P+R Citybusvoorziening Haren. Bovendien was deze nu gericht op forenzen; in deze vakantieperiode was het winkelend publiek in de ogen van GCC een voor de hand liggender doelgroep geweest.
Afgezien van dit soort verbeterpunten heeft deze eerste fase van de aanpak van de ringwegen aangetoond dat met de juiste voorbereiding, een goede logistiek en nauw overleg met alle betrokken partijen de negatieve gevolgen voor het economisch functioneren van de binnenstad beperkt kunnen worden, aldus de GCC. De werkzaamheden aan de zuidbaan van de Zuidelijke Ringweg worden vermoedelijk zondagmiddag afgerond.