nieuws

29 jun 2002, 00:12

Groningse Molukkers bespreken toekomst in de Bonte Koe

Groningers van Molukse afkomst zullen zich zaterdag 29 juni buigen over de vraag of zij door middel van hulp of door samenwerking een bijdrage kunnen leveren aan de wederopbouw van hun land van herkomst. Deze studiedag zal plaatsvinden onder de titel ‘Apa masa depanku’ oftewel ‘hoe ziet mijn toekomst er uit’.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Doel van de dag is meer duidelijkheid te krijgen over hoe Molukkers in het noorden een bijdrage kunnen leveren aan de wederopbouw van de Molukken en in hoeverre de situatie op de Molukken een bindende factor is voor de Molukse gemeenschap hier.
De dag wordt georganiseerd door “Het Noorden steunt Molukken-Oost Timor”, de NOVIB en COS Groningen. Het ochtendprogramma begint om 10 uur met een opening door Annet Rahantokman. Daarna is er een panel met Mietjie Hully, Wim Manuhutu en Sam Pormes. Djodie Rinsampessy is gespreksleider. De bijeenkomst wordt gehouden in “de Bonte Koe” in Groningen.
’s Middags zijn er workshops met als thema’s: “Valkuilen van migranten”, “de rol van de Molukse cultuur bij projecten”, “educatie en voorlichting in Nederland” en “samenwerking tussen Indonesische/Molukse organisaties in Nederland”. De dag wordt afgesloten met een discussie tussen de werkgroepdeelnemers en de forumleden.