nieuws

05 jan 2003, 00:12

Groningse minima zonder geld door fout met betalingssysteem

Honderden minima in Groningen hebben de jaarwisseling en het begin van het nieuwe jaar zonder geld moeten zien door te komen. Het gaat om klanten van de gemeentelijke Kredietbank die door een nog onopgehelderde fout hun weekgeld niet op hun rekening gestort hebben gekregen. Vrijdagmorgen en donderdagmiddag heeft de sociale dienst hen alsnog aan hun weekgeld kunnen helpen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens boze minima, die donderdagmiddag in grote getale naar de sociale dienst waren gekomen om geld te eisen, hadden ze nog geen cent om een oliebol te kopen. Het gaat met name om mensen in een schuldsaneringsregeling, die wekelijks tientallen euro’s geld krijgen om in hun levensonderhoud te voorzien.
Een woordvoerder van de sociale dienst in Groningen schat dat in totaal zes- tot zevenhonderd mensen hun uitkering niet op tijd hebben ontvangen. ‘We weten nog steeds niet hoe de fout precies kon ontstaan. Maar we hebben donderdagmiddag en vrijdagmorgen meer dan tweehonderd mensen per kas geld kunnen geven. Bij de anderen is het geld sinds vrijdagmorgen alsnog overgemaakt’.