nieuws

20 nov 2009, 11:11

Groningse minima krijgen gratis flatscreen met hulp - onbedoeld - van VVD

De VVD in de Groningse gemeenteraad heeft er – tegen haar eigen overtuiging in- voor gezorgd dat Groningse minima massaal van een regeling gebruik zijn gaan maken om een flatscreen t.v. vergoed te krijgen. Dat is te danken aan VVD gemeenteraadslid Joost van Keulen. Deze noemde het onlangs in ronkende bewoordingen in zijn weblog overdreven dat SP wethouder Peter Verschuren van Sociale Zaken Groningse minima een vergoeding heeft gegeven voor de aankoop van een flatscreen tv ter waarde van 450 euro. Volgens Van Keulen is dat allemaal een beetje te gek. Hij schreef dat in zijn weblog in de DSG. Opmerkelijk genoeg had dat een volstrekt tegenovergesteld effect: na zijn kritische stukje kwam er een golf aan publiciteit los, waardoor nog meer minima op de hoogte raakten van die regeling. Dat leidde er toe dat het aantal aanvragen vertwintigvoudige. SP wethouder Verschuren heeft de VVD-er daar heel hartelijk voor bedankt. VVD-er Van Keulen reageert daar nu als volgt op:

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

‘Toch leuk als je eer van je werk hebt. De wethouder van Flatscreens en Computers laat vandaag in de krant optekenen dat hij mij dankbaar is voor de rel rond de platte tv’s van vorig jaar. Die heeft gezorgd voor zoveel bekendheid rond deze exorbitante regeling, dat het aantal aanvragen vertwintigvoudigde. Een onbedoeld maar zeer welkom neveneffect. Peter, graag gedaan. Ik vind dat regelingen zoveel mogelijk moeten worden gebruikt. We hebben ze niet voor niets. Als mensen ergens recht op hebben, dan moeten ze dat weten en gebruik kunnen maken van dit recht. De vraag is natuurlijk waar mensen dan recht op moeten hebben.

En ik vind dat een flatscreen van 450 euro niet iets is waar minima onmogelijk zonder kunnen, om het maar eufemistisch te stellen. Maar goed, we komen elkaar wel tegen in de campagne. Ik ben in ieder geval blij dat Verschuren onderkent dat wat vele dure gemeentelijke campagnes onder zijn leiding niet is gelukt, mij wel lukte. Zo had ik het zelf nog niet bekeken.


Opvallend was het statement dat Verschuren maakte in de papieren versie van de krant. Hij wil door als wethouder. Dat is om twee redenen opvallend. De eerste is de timing: eerst toegeven dat een raadslid wél lukte, wat jou als wethouder met tientallen duizenden euro’s belastinggeld niet lukte en dan aankondigen dat je wel wilt blijven. Trek dan ook je conclusies, zou ik zeggen. De tweede reden waarom dit opvallend is, is dat ik hem niet aan zag komen. Wethouder Verschuren loopt al geruime tijd met zijn ziel onder de arm door de gangen van het stadhuis. Een beetje als een dood vogeltje (sorry Harry Miedema) dat vergeten is neer te storten. Collega-raadsleden, die al wat langer meelopen, zeggen dat wethouder Verschuren geen schim is van raadslid Verschuren.

De man maakt bij vlagen een diep ongelukkige indruk. Blijkbaar is de partijdruk bij de SP zo hoog, dat hij toch is gezwicht. Nou ja. Ik zal er in ieder geval alles aan doen om per 3 maart 2010 een einde te maken aan de martelgang van Verschuren. '''

Bron: www.dsg.nl