nieuws

30 aug 2012, 16:04

Groningse levensgenieters kunnen zaterdag gezond genieten

Zaterdag 1 september 2012 is de vijfde editie van Proeven in Groningen, hét culinaire evenement van Noord-Nederland Deze editie is extra bijzonder omdat er wetenschappers aanwezig zijn die u alles vertellen over gezonde én ongezonde voeding. Dit doen ze tijdens de sessies van Kenniskoken, onderdeel van de GA! Groningen campagne.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Wetenschappers Roel Vonk, Gerjan Navis en Eva Corpeleijn van het UMCG en de RUG bereiden samen met een Groningse kok hun favoriete maaltijd en vertellen u ondertussen alles over verzadigde vetten, zetmeet, langzame suikers, en complexe koolhydraten.

Dus schuif aan voor een potje Kenniskoken en stel al uw vragen aan de wetenschappers of de chefs! De workshops kenniskoken vinden plaats op zaterdagmiddag 1 september om 14.00, 15.00 en 16.00 uur.


Proeven in Groningen


Vanuit heel Groningen en omgeving is er animo voor het uitproberen van culinaire hoogstandjes. Om iedereen te bedienen verzamelen 22 deelnemers uit stad en ommeland zich op het voor- en middenplein van het Harmoniecomplex aan de Oude Kijk in het Jatstraat. Dit intieme plein staat met de vele verschillende kraampjes garant voor een gezellige, knusse sfeer. Nieuw dit jaar is het Wolthoorn & Co Bierlokaal: een authentiek bierlokaal waar u 11 verschillende bieren kunt proeven.
Proeven in Groningen is voor iedereen toegankelijk. Geen entree!

Bezoekers kunnen muntjes kopen voor € 1,50 per stuk. U kunt gerechten proeven zo veel als u wilt. De prijs per gerecht varieert van 1 tot en met 3 muntjes.


GA! Groningen – Healthy Ageing Stad


Groningen staat dit jaar in het teken van Healthy Ageing, oftewel gezond ouder worden. Gezond & Actief (GA!) leven is hierbij essentieel. Daarom worden vanuit de GA! campagne vele activiteiten in de stad georganiseerd die het belang van een gezonde en actieve levensstijl voor het voetlicht brengen. Kenniskoken maakt hier onderdeel van uit.


Later dit jaar worden nog de GA! Happen georganiseerd, waarbij verschillende restaurants een gezonde daghap op het menu zetten. Daarnaast werkt de GA! Campagne samen met Topsport Noord Nederland aan verschillende sportevenementen, waaronder de 4 Mijl. Met de campagne Gezond & Actief Groningen levert Groningen een concrete bijdrage aan het Europese Jaar of Active Ageing and Solidarity Between Generations 2012. Door deze actieve betrokkenheid is Groningen erkend als EU City of Active Ageing.
 

Meer weten over GA! Groningen:
 www.cityoftalent.nl/ga
Facebook: facebook.com/gagroningen
Twitter: @GAGroningen