nieuws

19 jan 2002, 00:12

Groningse kandidaat Leefbaar Nederland op bres voor Bin Laden en pedofilie

De 63-jarige Arie van der Sluijs uit Onstwedde, die zich heeft gekandideerd voor de Tweede Kamer voor Leefbaar Nederland, had kort na de terreur-aanslagen in september ‘Bin-Laden-achtige gedachten’. Hij is voorstander van een 'nationaal-socialistisch modern Europa', maar ontkent ten stelligste extreem-rechtse denkbeelden te hebben. Dat blijkt uit een portret van deze Groninger met een bedrijf in Emmen, vandaag in het Groninger Dagblad.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Bij de komende verkiezingen beproeft Van der Sluijs zijn geluk in de landelijke politiek, bij Leefbaar Nederland. Een opmerkelijke stap, omdat hij vorig jaar in een verkiezingspamflet nog beweerde dat 'de zogenaamde leefbaarheidspartijen bewust de democratie om zeep brengen'. Van der Sluijs daarover: ,,Ik bedoel daarmee dat ze de democratie om zeep helpen als ze zich niet bezighouden met idealisme. Zo'n partij moet niet drijven op bekende Nederlanders als Hans Kraay sr. en Henk Wijngaard.''
Hoewel hij in een pamflet van de door hem opgerichte verzetspartij Opstand (inmiddels ter ziele gegaan) schreef te streven naar een 'nationaal-socialistisch modern Europa', ontkent Van der Sluijs ten stelligste extreem-rechtse denkbeelden te hebben.
,,Dat heeft niets te maken met een nazi-verleden, we hebben in '40-'45 genoeg meegemaakt. Ik ben socialistisch en doel op de vorming van één Europa'', klinkt het, weinig overtuigend.
Dat alles en nog meer in het portret over de zonderlinge Groninger in het Groninger Dagblad.