nieuws

03 nov 2013, 11:11

Groningse juf Liesbeth is best zingende leerkracht van Nederland

Groningse juf Liesbeth is best zingende leerkracht van Nederland

De Groningse juf Liesbeth van basisschool CBS De Vore uit Delfzijl heeft dit weekend de VARA’s Kinderen voor Kinderen Juf & Meester Battle gewonnen. Ze is daardoor de best zingende leerkracht van heel Nederland. Honderden juffen en meesters hadden zich voor de verkiezingen aangemeld. Juf Liesbeth moest het in de finale opnemen tegen nog twee juffen en een meester uit Vuren, Heythuysen en Noordwijkerhout. Haar leerlingen zagen dat de jury, bestaande uit Lévi van Kempen, Lucia Marthas en Monsif, unaniem koos voor Liesbeth.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De jury gaf als commentaar dat ze met juf Liesbeth Wieringa allereerst had gekozen voor de beste zangkwaliteit en daarnaast voor haar swingende performance op het podium. In de finale zong zij het lied ‘1,2,3’ van Kinderen voor Kinderen. Ze volgt juf Reina Linger van basisschool De Samenspel in Amsterdam op; zij won de Award in 2012.
 

De winnende juf wint een fantastisch optreden bij het grote jaarlijkse live concert van Kinderen voor Kinderen in Vredenburg. Het concert wordt op 9 november om 19.00 uur uitgezonden op Nederland 3 bij Zapp. Het koor van Kinderen voor Kinderen zingt in deze uitzending alle liedjes van hun nieuwe 34e CD ‘Klaar voor de Start’ en er zijn gastoptredens van B-Brave en Monsif. De CD was al goud bij release, heeft 3 weken op de nr.1-positie gestaan in de album Top 100 en de 4 concerten in Vredenburg waren volledig uitverkocht.
 

De uitzending van de finale wordt herhaald op woensdagmiddag 14.30 uur en op zaterdagmiddag 15.00 uur.

(foto: Femous Productions)

Juf Liesbeth in een voorronde van de verkiezing