Nieuws

Groningse jongeren kunnen eigen auto showen tijdens ‘automeeting’ in Vlagtwedde

De gemeente Vlagtwedde en Verkeersschool Succes organiseren in samenwerking met Regiopolitie Groningen en provincie Groningen op zondag 6 september 2009 een grote automeeting. Het evenement wordt van 13.00 uur tot 17.00 uur gehouden op het autocircuit ‘De Polderputten’ in ter Apel en is gratis toegankelijk. Jongeren uit de hele regio kunnen tijdens de meeting deelnemen aan verschillende activiteiten zoals een remtest, een bungeerun, het rijden in een vrachtwagen én natuurlijk kunnen ze hun eigen getunede auto showen. De gemeente Vlagtwedde en Verkeersschool Succes organiseren in samenwerking met Regiopolitie Groningen en provincie Groningen op zondag 6 september 2009 een grote automeeting. Het evenement wordt van 13.00 uur tot 17.00 uur gehouden op het autocircuit ‘De Polderputten’ in ter Apel en is gratis toegankelijk. Jongeren uit de hele regio kunnen tijdens de meeting deelnemen aan verschillende activiteiten zoals een remtest, een bungeerun, het rijden in een vrachtwagen én natuurlijk kunnen ze hun eigen getunede auto showen. De gemeente Vlagtwedde en Verkeersschool Succes organiseren in samenwerking met Regiopolitie Groningen en provincie Groningen op zondag 6 september 2009 een grote automeeting. Het evenement wordt van 13.00 uur tot 17.00 uur gehouden op het autocircuit ‘De Polderputten’ in ter Apel en is gratis toegankelijk. Jongeren uit de hele regio kunnen tijdens de meeting deelnemen aan verschillende activiteiten zoals een remtest, een bungeerun, het rijden in een vrachtwagen én natuurlijk kunnen ze hun eigen getunede auto showen. De gemeente Vlagtwedde en Verkeersschool Succes organiseren in samenwerking met Regiopolitie Groningen en provincie Groningen op zondag 6 september 2009 een grote automeeting. Het evenement wordt van 13.00 uur tot 17.00 uur gehouden op het autocircuit ‘De Polderputten’ in ter Apel en is gratis toegankelijk. Jongeren uit de hele regio kunnen tijdens de meeting deelnemen aan verschillende activiteiten zoals een remtest, een bungeerun, het rijden in een vrachtwagen én natuurlijk kunnen ze hun eigen getunede auto showen. De gemeente Vlagtwedde en Verkeersschool Succes organiseren in samenwerking met Regiopolitie Groningen en provincie Groningen op zondag 6 september 2009 een grote automeeting. Het evenement wordt van 13.00 uur tot 17.00 uur gehouden op het autocircuit ‘De Polderputten’ in ter Apel en is gratis toegankelijk. Jongeren uit de hele regio kunnen tijdens de meeting deelnemen aan verschillende activiteiten zoals een remtest, een bungeerun, het rijden in een vrachtwagen én natuurlijk kunnen ze hun eigen getunede auto showen.


Leestijd: 1 minuut

Het is de derde keer dat er op autocircuit ‘De Polderputten’ een automeeting wordt georganiseerd. De meeting is voor jongeren, met name tuners, een manier om samen te komen en ideeën en ervaringen op tuninggebied uit te wisselen. Op het circuit in Ter Apel kunnen ze hun eigen auto showen en die van anderen bekijken. Daarnaast is er op het circuit nog meer te beleven dan voorgaande jaren. Zo kunnen bezoekers op het circuit een remtest doen, is er een rijsimulator aanwezig en wordt er een verkeersquiz gehouden waarbij mooie prijzen te winnen zijn. Ook is er dit jaar een bungeerun, het BOB blaasspel en kunnen bezoekers in een vrachtwagen rijden of het terrein verkennen met een zogenaamde ‘alcoholbril’ op. Partijen als Veilig Verkeer Nederland, Young Drivers Acadamy en Trials hebben hun medewerking toegezegd. Ook de brandweer- en ambulancepost van Ter Apel zullen deze middag aanwezig zijn om voorlichting te geven. De middag wordt muzikaal omlijst met de drive-in show van Simone FM.

Regiopolitie Groningen en provincie Groningen ondersteunen het evenement omdat het event veel jonge rijbewijsbezitters trekt. Die groep is voor deze partijen en hun verkeersveiligheidspartners belangrijk en verdient extra aandacht. Het event draagt bij aan de wens om jonge bestuurders bewust aan het verkeer deel te laten nemen. De jongeren worden bewust gemaakt van de gevaren in het verkeer en de gevolgen die hun gedrag voor zichzelf en andere verkeersdeelnemers kan hebben.