nieuws

08 aug 2014, 08:08

Groningse Jobbird: arbeidsmarkt trekt aan

De arbeidsmarkt trekt weer aan: het aantal vacatures is in het tweede kwartaal van dit jaar met 17 procent gestegen ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Dat meldt vacaturesite Jobbird uit Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In het tweede kwartaal van dit jaar stonden 316.000 vacatures online. Dat zijn er minder dan in 2011, maar toch is er sinds vorig jaar sprake van groei, zegt Jobbird.  “Het lijkt dat we het ergste hebben gehad”, zegt Jan-Peter Cruiming, oprichter van de site. “Alleen al op Jobbird.com staan op dit moment 50.000 openstaande vacatures.” 

 

Volgens Cruiming is het echter nog te vroeg om te juichen. “Het is mooi dat het aantal vacatures stijgt, maar als we naar de cijfers kijken, zien we een grote discrepantie tussen vraag en aanbod.” Er is volgens hem vooral een tekort aan technische mensen en ict-ers. Daarnaast is er een enorm overschot aan adviseurs, managers, secretaresses, marketeers en HR-medewerkers. Cruiming: “Het is duidelijk dat bedrijven flink hebben zitten snijden in de staf- en management lagen.”