nieuws

30 aug 2000, 00:12

Groningse ‘Iprecom’ toonaangevend in ‘streaming media’

Het Groningse IT-bedrijf ‘Iprecom’ (www.iprecom.nl) is al vijf jaar lang een landelijke trendsetter in omvangrijke nieuwe streaming media-projecten op het net.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Wat een half decennium geleden begon als webmaster voor de uitgebreide Noorderslag-site (www.noorderslag.nl), is nu uitgegroeid tot een bedrijf dat met minimaal zes en maximaal vijftig mensen per jaar enkele tientallen grootschalige landelijke projecten runt.
Iprecom verzorgt de digitale doorgave van allerhande evenementen, conferenties of vergaderingen. De makkelijkste projecten betreft slechts doorgave van beeld, maar desgewenst kunnen er ook interactieve chatsessies worden belegd of zelfs hele internetuitzendingen van de gebeurtenis in kwestie worden geproduceerd.
Het Groningse bedrijf bestaat uit louter jonge IT-ers. Hoewel er veel evenementen in het westen worden georganiseerd en er binnenkort ook uitbreiding die kant op plaatsvindt, houdt Iprecom zijn wortels coute que coute in het Groningse, vertelt Stef van der Ziel, streaming IT-er van het eerste uur.
‘In het noorden is veel meer ruimte voor innovatie’, vindt hij. ‘De verkregen vernieuwingen kan je daarna wel doorsluizen naar het westen, maar voor het ontwikkelen an sich vind je in Groningen veel meer mogelijkheden.’