nieuws

26 mrt 2010, 16:04

Groningse ‘Huisjesmelker van het Jaar’ liet studentes toch niet strippen…

Pijnlijke vergissing: Groningse jongerenorganisaties beschuldigden een verhuurder van kamers er van studentes eerst te hebben laten strippen, alvorens de dames een kamer te verhuren. Dat blijkt een vergissing te zijn geweest.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Groningse jongerenorganisaties hebben excuus aangeboden aan een kamerverhuurder die ze eerder het predikaat ‘Huisjesmelker van het Jaar’ hadden verleend. Hij kreeg de onderscheiding omdat hij studentes zou laten strippen om in aanmerking te komen voor een kamer. Maar volgens de jongerenorganisaties ROOD en de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) hebben zij zich vergist, zo maakte een woordvoerder vrijdag bekend.
Al zes jaar kiest ROOD samen met de LSVB de landelijke “huisjesmelker van het jaar”. Volgens Rood waren over ondernemer Wim Bulten, verhuurder van zeshonderd kamers in Groningen, klachten binnen gekomen. Zo zou hij studentes hebben laten strippen voor een kamer, onveilig asbest niet verwijderen, en onaangekondigd badkamers binnen stappen. Maar nadat ROOD de klachten had gepubliceerd sprongen huurders voor hun huisbaas in de bres.
Het verhaal over het strippen bleek een hospiteergrap van een huisoudste. Bij hoge uitzondering mocht dit huis een keer zelf een nieuwe huurder uitzoeken van Bulten. Bulten: “Dat was voor dit huis de eerste en gelijk de laatste keer”. ROOD: “We willen graag helpen het verhaal te ontzenuwen dat Bulten een viespeuk is die arme studentes laat strippen. Bulten gaat vrijuit.’ Bulten heeft het excuus aanvaard en afgesproken zijn best te doen de kwaliteit van zijn panden nog verder te verhogen.