nieuws

11 nov 2001, 00:12

Groningse hoogleraren vinden ‘sky-boxen’ FC Groningen geen bal aan

Groningse hoogleraren vinden er geen bal aan: onder het genot van een goed glas wijn en een bitterbal in een sky-box naar FC Groningen kijken, en onder tussen lekker kletsen met de Groningse zakenlieden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dat blijkt vrijdag uit een artikel in de Universiteitkrant van Groningen (UK). Verslaggever Symen Bosman onderzocht hoe de belangstelling is onder professoren en andere medewerkers van de RUG voor de peperdure business-seats die de RUG van FC Groningen huurt.
De RUG huurt al sinds 1994 stoelen van FC Groningen. Daar kunnen de echte profs op zondagmiddag comfortabel genieten van de verrichtingen van FC Groningen,. Ze krijgen daarbij zalmhapjes, quiche en drankjes aangeboden. Maar de hoogleraren en hun gasten maken er amper gebruik van. Dat is sneu geld, want de huur van de vier stoelen kost de RUG 25.000 gulden per jaar.
Volgens het bericht in de UK wordt er af en toe slechts één van de vier stoelen gebruikt. Slechts bij één op de twee thuiswedsttrijden van FC Groningen wordt gebruik gemaakt van minstens een van de vier kaarten.
Letteren-decaan Hub Hermans, die zelf jarenlang heeft gevoetbald en die zelf wel graag naar Fc Groningen gaat, vindt dat de RUG het huren van de stoelen vooral moet beschouwen als een steun aan FC Groningen. ‘Ik zou het doodzonde vinden als de stoelen niet vaak bezet worden. Maar aan de andere kant vind ik dat de universiteit zeker verbonden moet zijn met de universiteit. Het is goed dat er een gesprek tussen universiteit en bedrijfsleven op gang kan komen’, aldus Hermans in het artikel.
Maar met lege stoelen is de kans daarop niet al te groot.