nieuws

09 mei 2002, 00:12 door Sanne ten Hoove

Groningse hoogleraar: “Fortuyn zal uitgroeien tot martelaar

De populariteit van de Lijst Pim Fortuyn zal de komende dagen toenemen. Pim Fortuyn zal uitgroeien tot een martelaar. Deze voorspelling doet de Groningse staatsrechtgeleerde prof dr A. Postma. “Komende vrijdag wordt hij waarschijnlijk begraven, je kunt je voorstellen wat voor media-evenement dat wordt”, aldus Postma.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De staatsrechtgeleerde vermoedt dat de Lijst Fortuyn ook rekening houdt met een stijgende populariteit. “Dat is waarschijnlijk een van de overwegingen om door te gaan.” Postma is overigens sterk gekant tegen uitstel van de verkiezingen. “Want als de dader politieke motieven heeft is dat een beloning op moord. Bovendien waren de verkiezingen ook niet uitgesteld als Fortuyn een ongeluk of een hartaanval had gekregen.”
Dat de kiezers door de schok niet meer weloverwogen hun stem kunnen uitbrengen, vindt hij geen goed argument om de verkiezingen te verschuiven. “Stemmen worden wel vaker op grond van emotionele overwegingen uitgebracht. Kijk maar de tweede ronde in de presidentsverkiezingen in Frankrijk.”