nieuws

23 okt 2002, 00:12

Groningse gemeenteraad draagt eigen gedichten voor

De Groningse raadsleden worden omgevormd tot heuse dichters. De gemeenteraad zal binnenkort collectief een masterclass dichten ondergaan, om vervolgens de zelfgeschreven gedichten in de openbare bibliotheek voor te dragen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De bedoeling is dat de stadsbestuurders in hun gedichten uitleggen waarom ze zich geroepen voelen om de Groningers te vertegenwoordigen en wat het ze uiteindelijk allemaal oplevert. De masterclass wordt verzorgd door de Groningse dichter Driek van Wissen. Ook stadsdichter Bart F.M. Droog zal zijn zegje doen. In de masterclass vertelt hij onder meer hoe zijn stadsdichten tot stand komen.
De masterclass zelf is besloten, maar de voordracht van de raadsgedichten is live bij te wonen. De masterclass vindt plaats op zaterdag 26 oktober. Vanaf 16.00 dragen vertegenwoordigers van de acht raadsfracties voor uit eigen werk in de openbare bibliotheek aan de Oude Boteringestraat. Dit optreden zal opgeluisterd worden door een performance van het Groningse dichterscollectief Gewassen. Ook zal de Britse gastdichter Keith Armstrong een persoonlijk gedicht over de stad Groningen voordragen.