nieuws

02 jan 2008, 17:05

Groningse gemeente gaat zelf groenten en fruit uitdelen op scholen

De gemeente Eemsmond wil kinderen stimuleren gezonder te eten en vaker groenten en fruit als tussendoortje te kiezen. Daarom wordt op initiatief van de gemeente, in samenwerking met scholen, acht weken lang groenten en fruit aangeleverd op elf basisscholen in Eemsmond. Een en ander gebeurt in overleg met de GGD.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dinsdag 8 januari om 9.00 uur geeft wethouder Alie Boekhoudt het startsein voor het project Schoolgruiten. Zij deelt op het Kerkplein voor het gemeentehuis in Uithuizen ‘gruiten’ uit aan kinderen. De naam Schoolgruiten is een verbastering van de woorden groenten en fruit.

Acht weken lang worden elke dinsdag aan ruim 1300 kinderen bijvoorbeeld appels, bananen, worteltjes of aardbeien uitgedeeld. De groente- en fruitsnacks worden in de klas door de juf of de meester verdeeld. Behalve de ‘gruiten’ krijgen de scholen ook folders, posters en lesmateriaal over gezonde voeding. Ook de ouders van de leerlingen worden betrokken bij het project. Via de website www.schoolgruiten.nl worden kinderen en ouders op de hoogte gehouden.

Het project is tot stand gebracht in samenwerking met de GGD Groningen, Huis voor de Sport Groningen en de landelijke organisatie Schoolgruiten. Het project is ontstaan in het kader van het gemeentelijke beleid ‘Eemsmond in sportief perspectief’. Dit beleid richt zich onder meer op het verminderen van beweeg- en gezondheidsachterstanden in de leeftijdsgroep vier- tot negentienjarigen.