nieuws

29 apr 2009, 14:02

Groningse film naar Moskou's filmfestival

De speelfilm ‘Holland’ van de Groningse filmmaker Thijs Gloger is geselecteerd voor het Moscow International Film Festival. Dat maakte producent René Houwen woensdag bekend. De film doet mee in de in de competitie voor debuutfilms.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

‘Holland’ gaat over de 25-jarige Olga die alleen in een aftands appartement in het centrum van Groningen woont. Overdag werkt ze in de luxueuze kledingzaak van haar vader, terwijl ze ’s nachts met allerlei mannen naar bed gaat. Omdat niets in Olga’s leven haar plezier brengt, zoekt ze een uitweg uit haar verstikkende leven.

'Het gaat goed met de aandacht voor de film', zegt Gloger. In Duitsland vergeleek een verslaggever van de Neue Osnabrücker Zeitung Glogers film zelfs met Resnais' klassieker L'Année Dernière à Marienbad uit 1961.

Het Moscow International Film Festival vindt plaats tussen 19 en 27 juni plaats. Het festival van is, op Venetië na, het oudste filmfestival ter wereld. Eerder werd Glogers film al vertoond tijdens festivals in Argentinië en Duitsland.