nieuws

03 mei 2002, 00:12

Groningse Fietsdag ook in teken van ‘Giro’

Fietsliefhebbers kunnen zaterdag 11 mei niet alleen genieten van de start van de Giro d’Italia, maar ze kunnen zelf ook een grote sportieve prestatie neerzetten. Die dag is dan namelijk ook de Landelijke Fietsdag. In Groningen staat deze dan helemaal in het teken van de Giro d’Italia.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De route van de VVV Stad Groningen, “Giro della casa” ofwel “Ronde van het huis” begint dit jaar in Harkstede; dit vanwege de te verwachten drukte in en om de stad op 11 mei tijdens de proloog van de Giro d’Italia. Er kan ook gestart worden bij het controlepunt in Slochteren, de Freylemaborg. De starts is overal vanaf negen uur ’s morgens.
Gedurende deze zo’n 30 km lange fietsroute maken de deelnemers kennis met de rijke historie van o.a. Harkstede, Lageland, Woudbloem en Slochteren. Zo kan er bijvoorbeeld een kijkje genomen worden in de 17e eeuwse hervormde kerk van Harkstede en in en om de Freylemaborg uit 1783 in Slochteren. Onderweg is er van alles te doen en te zien. Al fietsend passeren de fietsers tal van bezienswaardigheden zoals een drietal molens bij Slochteren. Er kan een bezoekje gebracht worden aan een boerderij; ook leuk voor de meefietsende kinderen.
Op vertoon van de afgestempelde routekaart kan tot 17.00 uur bij het eindpunt ‘het Grunopark’ of bij de Freylemaborg een medaille als aandenken in ontvangst worden genomen.