nieuws

17 apr 2002, 00:12

Groningse dierenbeschermers in actie tegen Kinderviscompetitie

De actiegroep “Nietindehaak’ , waarin dertig dierenrechten en dierenbeschermingsorganisaties samenwerken, is in actie gekomen tegen de Nationale Kinderviscompetitie.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dat is een viswedstrijd waar alle kinderen uit heel Nederland aan mee kunnen doen, georganiseerd door het Hengelsportblad Beet. De wedstrijd zou op 5 juni gehouden moeten worden. Maar ‘Nietindehaak’ hoopt dat staatssecretaris Geke Faber van Natuurbeheer daar een stokje voor zal steken.
Dat blijkt uit een brief die “Nietindehaak’ heeft gestuurd aan de staatssecretaris. Daarin roepen de dierenbeschermingsorganisaties haar op de kinderviscompetitie tegen te houden.
Volgens Nietindehaak leidt de Nationale Kinderviscompetitie tot het vergroten van onnodig dierenleed, terwijl de overheid in haar beleid en wetgeving dit soort activiteiten juist verbiedt. Alle activiteiten die leiden tot dierenleed en die niet voortkomen uit een redelijk belang zijn verboden volgens de Gezondheids- en Welzijnswet voor Dieren, zo betoogt woordvoerder Bert Stoop, coördinator van de actie tegen de kinderviscompetitie