nieuws

23 jan 2003, 00:12

Groningse ‘cursus aarde’ voor Marsmannetjes mogelijk de ruimte in

Buitenaardse wezens kwamen niet opdagen gisteren, maar inwoners van Groningen bleken wel geïnteresseerd in een ‘cursus aarde voor Marsmannetjes’.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Deze opmerkelijke cursus staat op een video die gistermiddag voor het eerst bij de gemeente Groningen was te zien. De film is bedoeld als inburgeringscursus voor buitenaardse wezens en is gemaakt door de kunstenaarsgroep Pavlov Media.
Volgens scriptschrijver T. Caris is de film beslist niet bedoeld als parodie. ‘We hebben echt geprobeerd het leven op aarde uit te leggen aan Marsmannetjes’.Volgens hem levert dat een interessante invalshoek op voor een film. Bezoekers kunnen deze bekijken in een bijzondere ‘assimilatiecapsule’, waardoor ze het gevoel krijgen in een ruimteschip te zitten.
‘De NASA heeft in de jaren zeventig plaquettes de ruimte ingestuurd met informatie voor buitenaardse wezens over het leven op aarde. Onze video past in die reeks’. Nadat de film in Nederlandse steden is vertoond wil Pavlov Media overleggen met de European Space Agency (ESA) in Noordwijk om ook hun film `Making Martians Earthwise’ in een raket de ruimte in te schieten. De film is in Groningen te zien aan het Zuiderdiep 98, tot en met 24 januari.